İnşaat Y. Mühendisi, (Yapı Mekaniği Ana Bilim Dalı) ve TDG kurucusu Sarp Dinçer 7ICEES'te "Yapı Sağlığı İzleme Teknolojisinin Etkin Kullanımı ile Kent Ölçeğinde Deprem Riski Yönetimi" başlıklı bir bildiri sundu. Bu sunum, kentsel alanlarda deprem risklerini etkin bir şekilde yönetmek için yapı sağlığı izleme teknolojisinin nasıl kullanılabileceği konusunda önemli bir bakış açısına odaklanmaktadır. Deprem riskinin azaltılması ve kentsel dirençliliğin artırılması gibi kritik konulara değinen bu araştırma, gelecekteki şehir planlaması için önemli bir rehber görevi görme potansiyeline sahiptir.
2023 yılında TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin önemli bir kilometre taşına varışımızı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin kuruluşunun 100. yılı ilerleme, dayanıklılık ve inovasyonla dolu bir yüzyıla işaret ediyor. Bu tarihi anı yaşarken, zorluklara direnen ve zaferlerle gelişen ulusumuzun, bu eşsiz yolculuğundan gurur duyuyor ve ilham alıyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yıl kutlaması sadece tarihe bakmak değil, aynı zamanda geleceğe de umutla bakmaktır.
İlelebet! Coşkuyla!
TDG SHAKE TABLE BIAXIAL, dünya çapındaki üniversiteler ve araştırma kurumlarının birinci sırada tercih ettiği son teknoloji ürünü bir deprem simülatörüdür. 100 kg taşıma kapasitesi, 200 mm hareket kapasitesi ve 650 mm/s hız kapasitesiyle çok çeşitli sismik olayları eşsiz doğruluk ve hassasiyetle simüle etme kapasitesine sahiptir.
Gebze Teknik Üniversitesi'nin düzenlediği panele Gn. Müdürümüz Sarp Dinçer ve Teknik Müdürümüz Eren Aydın, "İvmeölçer Teknik Parametrelerinin Yorumlanması ve Binalarda Yapı Sağlığı İzleme Uygulamalarıyla İlişkilendirilmesi" konulu bir sunumla katkıda bulunacaktır.
Gebze Teknik Üniversitesi'ne, Prof Dr. Bülent Akbaş'a, Dr. Ahu Kömeç Mutlu'ya, Dr. Ahmet Anıl Dindar'a davetlerinden ve çok önemli bir konuya odaklanan bu panelden ötürü teşekkürlerimizi sunarız.
İlgili projenin ve düzenlenen panelin, deprem gerçeğiyle her geçen gün daha büyük bir farkındalıkla yüzleşen ülkemizde, özellikle hasar ve kayıpların yoğunlaştığı az ve orta katlı yapılarda afet etkilerinin izlenmesini ve değerlendirmesini gündeme taşıyacaktır. Bu açıdan, bu panelin yeni bir ufuk açacağı, depreme karşı geliştirilen teknolojik çözümlere büyük katkı sağlayacağı inancındayız. #yapısağlığıizleme #deprem
***Panel programına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz***
TÜBİTAK'ın Deprem Araştırmaları konulu ARDEB-1001 çağrısını çok önemsiyoruz. Bu konuda sizlere kısaca bilgi vermek istiyoruz. Çağrı metnine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
https://tubitak.gov.tr/tr/icerik-deprem-arastirmalari-cagrisi-aktif
Öncelikle, ilk kez bu modelde bir çağrıya çıkılmış olması ve bunun da deprem gibi hızlıca unutulabilen ama acil çözüm gerektiren bir alana odaklanmış olmasını çok olumlu görüyoruz.
Başvuru son tarihi 16-Nisan'a kadar uzatılmıştır.
Biz de ODTÜ Teknokent'te yer alan TDG Deprem ve Yapı Sağlığı İzleme Sistemleri Ltd. olarak son 12 yılda tüm ar-ge yatırımlarımızı deprem alanına yönelik cihaz, sensör ve yazılımlar geliştirmeye yönelttik. Geliştirdiğimiz bu çözümlerle ve edindiğimiz bilgi birikimi ile hem ülkemizde, hem de dünya ölçeğinde çok önemli projeler tamamladık.
Ürünlerimizin ve çözümlerimizin neredeyse tamamı TEYDEB destekleri ile geliştirildi ve yerli malı belgesine sahip. Yerli ar-ge, yerli üretimin Türkiye'deki değerli araştırmacılarımızla buluşmasını çok önemli buluyoruz.
Bu çağrı kapsamında başvurmayı düşündüğünüz araştırma projelerine destek verebilmek amacıyla, biz de fiyatlarımızda ekstra avantajlar yaratarak katkı vermek istiyoruz. Zaten çözümlerimiz yurtdışı muadillerine göre çok daha avantajlı olduğu için böylelikle proje başvuruları ve bütçeleri kapsamında nerdeyse 2 kat fazla bir ekipmanla yol almak mümkün olabilecektir.
13-15 Ekim 2020 tarihleri arasında düzenlenen idRC2020 (Uluslarası Afet ve Dirençlilik Kongresi) kapsamındaTDG (Sarp Dinçer) ve QUAKELOGIC(Dr. Erol Kalkan) olarak ortak bir bildiri sunduk. METROPOLİTAN KENTLERİN DİRENÇLİLİĞİ temalı kongrede depreme alınabilecek önlem ve hazırlıklar kapsamında teknolojik ve inovatif sistemlerin de desteğiyle kent ölçeğinde oluşturulabileceğini düşündüğümüz bir yöntem ve metodoloji önerdik.
7-9 Eylül tarihleri arasında Ramada Plaza Antalya'da yapılacak olan SMAR 2015 Konferansındaki standımıza bekleriz. Ayrıca TEKNİK DESTEK GRUBU Genel Müdürü Yüksek İnşaat Mühendisi Sayın Sarp Dinçer 8 Eylül 2015 tarihinde "BİNALARDA YAPISAL SAĞLIK TAKİBİ İÇİN ENSTRÜMANTASYON YÖNTEMLERİ" konulu bir konuşma yapacaktır.
"10-12 Haziran 2015" tarihleri arasında beşincisi düzenlenecek olan "Deprem Sempozyumu" 11 farklı meslek grubu ve anabilim dalının desteği ile Kocaeli NESS Otel'de gerçekleştirilecektir.
Kocaeli Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı sempozyuma TEKNİK DESTEK GRUBU da sektörün önde gelen firmalarından biri olarak standı ile katılacak. Ayrıca TEKNİK DESTEK GRUBU Teknik Müdürü Eren AYDIN 12 Haziran 2015 Cuma günü "BİNALARDA YAPISAL SAĞLIK TAKİBİ İÇİN ENSTRÜMANTASYON YÖNTEMLERİ" konulu bir sunum yapacak.
Yapısal Sağlığı İzleme, bu işle ilgilenen uzman kişilerin dışında bir çok insan için oldukça yeni bir kavram. Teknik Destek Grubu olarak uzun zamandır bulunduğumuz her platformda "Yapısal Sağlığı İzleme nedir ve neden önemlidir?" konusunu anlatmaktayız. Bu kavramı herkesin anlayabileceği bir dille anlatmak için uzun zamandır üzerinde çalıştığımız tanıtım filmimizi sonunda hazırladık. İzlemeniz ve paylaşmanız dileğiyle.
''Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Toplantısı" Erciyes Üniversitesi tarafından 29-30 Mayıs 2015 tarihleri arasında Kayseri'de gerçekleştirilecek.
Hilton Otel'de Erciyes Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı konferansa TEKNİK DESTEK GRUBU da standı ile katılacak.
Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından ilki 26-28 Mayıs 2010 tarihlerinde düzenlenmiş olan “Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu"nun 2. si 28-30 Mayıs 2015 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi A Binası'nda gerçekleştirilecektir.
Sempozyumda yurtiçi ve yurtdışından gelecek bilim adamları, uzmanlar ile uygulamacı ve denetim mekanizmalarında görev alan kurum-kuruluşların bir araya getirilmesi hedeflenmektedir. Yurtdışından gelecek olan, dünyaca tanınan önemli bilim adamları davetli konuşmacı olarak sempozyuma katılacaktır.
25 üniversite yarışıyor...
Tahtın sahibi 30 Haziran'da belli olacak...
28-30 Haziran 2015'te İstanbul'da 2. si yapılacak yarışmada yine TEKNİK DESTEK GRUBU tarafından üretilmekte olan TESTBOX Marka Sarsma Tablası ve TESTBOX Marka Ölçüm Sistemleri kullanılacaktır.
Yarışmacılara şimdiden başarılar diliyor, bu güzel organizasyona destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.
Tüm elektronik, mekanik tasarım ve üretimi Teknik Destek Grubu - İDATEK ortaklığı tarafından yapılan İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Yapı ve Deprem Mühendisliği Laboratuvarına kurulan Yüksek Kapasiteli Sarsma Masası 8 Ocak 2014 tarihinde yapılan geniş katılımlı bir organizasyonla açıldı.